Mijn verhaal

Ik ben Sanneke Nulkes en ik coach en adviseer nieuwe en next-generation leiders om verkiezingen te winnen en na de verkiezingen hun missie en ambities te realiseren.

Van (kandidaat) raadsleden tot wethouders, Tweede Kamerleden en leden van het Europees Parlement.

 

Lees verder

Waarom ik je kan helpen om te besturen vanuit sterk leiderschap: 

Als 24 jarige werd ik in het diepe gegooid….. Zonder enige politieke ervaring werd ik Statenlid.

Een geweldige ervaring, maar wat komt er veel kijken bij de politiek! De dossiers, fractiedynamiek, jezelf positioneren en profileren, mediacontacten, debatten, permanente campagne… Ik heb het destijds allemaal zelf uitgevonden en door mijn marketingcommunicatie achtergrond kon ik zelf meteen een succesvolle campagne opzetten en mezelf inwerken in de dossiers. Wat heeft me dit veel tijd en energie gekost. Hoe meer mijn vergaderconditie verbeterde, des te meer mijn fysieke conditie achteruit gleed. Mijn lijf gaf aan: zo kan het niet langer! Vanaf dat moment heb ik het anders aangepakt: meer focus, scherpere keuzes, slimmere samenwerkingen en slim omgaan met de (sociale) media.

werd ik een betere politica. Met meer impact, terwijl het me minder tijd kostte en ook veel meer plezier en voldoening gaf. Dat werd opgemerkt, nieuwe en ervaren (kandidaat) wethouders, Tweede Kamerleden, raadsleden en Europarlementariërs benaderden me of ik ze kon helpen. Waar de vraag vaak startte vanuit ‘Hoe word ik meer zichtbaar?’ en ‘Hoe vertel ik mijn verhaal?’, ‘Welke keuzes maak ik als bestuurder en waar richt ik me op?’, merkte ik altijd dat het draait om de persoon achter de politicus of bestuurder. Wie ben je echt? Wat wil je echt? Waar sta je voor en waar ga je voor? Deze ontdekkingsreis naar persoonlijk leiderschap, was het startpunt van fijne en langdurige samenwerkingen. Want als je eenmaal door hebt wat je echte drijfveren zijn, wat je waarden zijn en wie je echt bent, pas dan kun je een succesvol bestuurder zijn.

 

 

 

Ik ben moeder van Mees (2015), werd op mijn achttiende actief in de politiek. 

Belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Bestuursfuncties, voorzitter van een Young professional netwerk in Den Haag (9 bestuursleden, 2500 ‘leden’), was ik initiatiefnemer en voorzitter van stichting ‘Support de Schelft’ – waarbij we EUR 43.000 crowdfunden voor verenigingen die alles waren verloren bij een brand bij een sporthal.

Als lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank, ben ik weer ‘back to my roots’. Mijn eerste zomerbaantje was bij Rabobank. Het voelt als thuiskomen en vind het een eer om me in te zetten voor financiële gezondheid.

Wereldwijde ervaring

Al vanaf dat ik me kan herinneren, wilde ik wat van de wereld zien. Dat bracht me op mijn zeventiende bij een Amerikaans cowboygezin in Idaho, waar ik een jaar lang High-School volgde. Tijdens mijn studie bedrijfskunde, deed ik een project om een internationale samenwerking op te zetten in Krakow, Polen. Ook liep ik stage in Paramaribo, Suriname. Bij een eco-vriendelijke reisorganisatie jungletours in het Amazonewoud. Het land dat mijn hart heeft gestolen, door haar mooie natuur, vriendelijke mensen. In het bijzonder heb ik goede herinneringen aan een expeditietocht in de jungle. Acht dagen varen, slapen in een hangmat en vis eten uit de rivier. Geen telefoon en permanent het gevoel van avontuur: uniek!

In Londen volgde ik een Summer course Strategie Management aan de London School of Economics. En mijn carrière in het bankwezen bracht me in India (marktonderzoek naar starten van een bank) en ik woonde in Zurich, Zwitserland. Waar ik klanten adviseerde over Intationaal bankieren.

 

 

 

Al deze ervaringen lieten me ervaren dat niet één manier (lees: mijn Nederlandse manier) de beste is, dat samenwerken met verschillende culturen en nationaliteiten zijn uitdagingen kent. Maar dat de kwaliteit, het plezier en de voldoening veel groter is als er gezamenlijk – vanuit verschillende expertises en ervaringen- wordt samengewerkt. Daarom vind ik het ook zo geweldig om met (kandidaat) bestuurders en politici te werken vanuit verschillende achtergronden en nationaliteiten. Dat is niet een alleen verrijking voor mij, maar vooral voor het openbaar bestuur in Nederland.

Mijn ervaring als coach van diverse wethouders en als strategisch adviseur van een college van B&W, heeft mijn ervaring verrijkt. Meer inzicht in het speelveld bestuur-politiek-ambtenaren, over besluitvorming en hoe inwoners te betrekken bij plannen, ideeën en besluitvorming.

Al deze kennis en ervaring zet ik graag in om jou verder te helpen. Of je voor het eerst aan verkiezingen meedoet of ervaren bestuurder bent, met mij als adviseur weet je zeker dat je een waarderend en confronterende coach hebt – die ervoor zorgt dat jij alles uit jezelf kunt halen.

Spreekt dit je aan? Boek hieronder een gratis strategiesessie, waarin we samen kunnen kijken of we een match zijn.