Afl. 105 “social (media) distancing” 

Door het corona virus is de wereld tot stilstand gekomen. Alles een paar weken geleden nog vanzelfsprekend leek, is veranderd.

In deze podcast neem ik je mee bij de mogelijkheden om in tijden van social distancing je social media slim in te zetten: minder tijd op je telefoon besteden maar wel effectiever. 

Hoe zorg je dat je je niet gek laat maken door data, deadlines en maatregelen? Voordat ik je meeneem in de tips hoe omgaat met je  social media, geef ik je nog een voorbeeld van hoe ik omging met ‘social distancing’ toen ik in Amerika studeerde.

In deze podcast krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Wat voor de politiek mogelijke voordelen zijn van deze periode?
  • Hoe kan ik social media effectiever inzetten?
  • Waarom zou je nu ook aan ‘social media distancing’ kunnen doen?
  • Hoe zorg je dat je de mensen bereikt die je wilt bereiken?
  • Wat kun je doen om deze social distancing periode goed door te komen? 
Over (o.a.) deze gratis tools gaat deze podcast:
Hootsuite – voor het inplannen van je social media berichten (let wel op dat je bericht niet afhankelijk is van de actualiteit, anders kun je de plank mis slaan).
Canva – zelfs zonder grafisch ontwerp talent zorg je voor mooie berichten passend bij jouw partij/persoon.
Mailchimp – een e-maillijst aanmaken en vanuit daar mooi opgemaakte nieuwsbrieven maken en versturen. Je kunt ook nog eens checken hoe vaak mensen je e-mail hebben geopend.

lUISTER HIER: 

Meer afleveringen

Episode 102: #102 ‘Het ligt in jouw handen er iets moois van te maken’ met Karima Bouchtaoui

Je hebt zelf de power om wat van je leven te maken.

Heb je ooit het gevoel gehad je wel iets wilt bijdragen om Nederland beter, mooier, veiliger, schoner, kansrijker of gelijkwaardiger te maken? Maar dat je het toch niet heb gedaan?

Het is zó makkelijk om je te verschuilen achter excuses om iets niet te doen. Het is makkelijk om onverschillig te zijn en de politiek en maatschappelijke uitdagingen aan anderen over te laten. Maar het gaat er juist om dat je niet wacht totdat alles in je leven perfect is. Het gaat om nu al te beginnen en dat we investeren in de jeugd, dat vrouwen elkaar helpen om die stap richting politiek of bestuur te zetten en dat je keuzes maakt om daarmee de beste versie van jezelf te worden.

Je hebt je unieke stem en persoonlijkheid en kan op kleine schaal al het verschil maken.

In deze tweede aflevering van de Politiek Succes Podcast heb ik de eer om te spreken met bestuurder Karima Bouchtaoui. Karima is Statenlid in Zuid-Holland en is ambtenaar in de gave stad Rotterdam en staat iedere dag op om Nederland kansrijker en rechtvaardiger te maken. Ze heeft twee kinderen en is een vrouw met een missie.

Luister naar deze aflevering en je leert hoe Karima haar ervaringen uit haar jeugd tot de dag van vandaag positief inzet om het verschil te maken. Wat haar drijft om, zeker in dit jaar van 75 jaar vrijheid, de jeugd inspireert om vrijheid en bevrijding niet als vanzelfsprekend te zien. Hoe zij zich inzet voor meer vrouwen in de politiek. Ze deelt haar geheim van slim organiseren, waardoor ook jij de beste versie van jezelf kan worden.

Special Guest: Karima Bouchtaoui.

Play

#101 Waarom de Politiek Succes Podcast is ontstaan – door Sanneke Nulkes

In de POLITIEK SUCCES PODCAST leer jij hoe je jouw politieke carrière naar de next level brengt, wat jij (en je partij/fractie) kunt leren van de laatste TECHNOLOGISCHE TRENDS en word je geïnspireerd door succesvolle (Amerikaanse) verkiezingscampagnes. Zodat professionele en persoonlijke campagnes bereikbaar worden voor iedere politieke kandidaat en (lokale) partij met een missie.

De serie 'CAMPAGNES EN VERKIEZINGEN' ontdek je de laatste technologische trends en leer je hoe je deze tactieken en strategieën inzet voor een succesvolle permanente- of verkiezingscampagne. Kiezers besteden een groot gedeelte van hun tijd online, op hun smartphone en in newsfeeds, dus de kandidaat en partij die hierop het beste weten in te spelen zullen het meest succesvol zijn.

In deze podcast nemen we je mee achter de schermen in de politiek. Politiek Succes Podcast introduceert je in de serie ‘RISING STARS’ bij de vernieuwers en talenten in de politiek. Deze politici delen hun verhalen en leggen uit wat ze in Nederland willen veranderen en hoe ze dat doen.

Als je gelooft in persoonlijke, positieve politiek en politiek met purpose en je wilt leren over de laatste campagne ontwikkelingen en van de rising stars, dan is dit de podcast voor jou.

ABONNEER JE NU voor nieuwe wekelijkse afleveringen.

Thema's: persoonlijk leiderschap | politieke campagnes | technologie | campagne communicatie | politieke marketing | promotie | presentatie | next level carrière | Amerikaanse verkiezingen | permanente campagne

Play