Coaching voor bestuurders

 

 

 

Coaching voor nieuwe en next-generation leiders in politiek en bestuur. Exclusief, 1-op-1, gebaseerd op jouw talenten en kwaliteiten, heldere politieke strategie adviseer ik jou om je te ontwikkelen tot  krachtige, sterke bestuurder met invloed en impact.  

Boek hier je strategiesessie

Herken jij je in deze gevoelens van andere bestuurders? 

Als bestuurder heb je grote ambities en wil je impact maken. Je bent de hele dag bezig met en voor anderen. Toch heb je het gevoel dat je niet ècht ergens bij hoort.

De ambtelijke organisatie verwacht leiderschap van jou, inwoners en ondernemers hebben hun eigen belangen, je partij verlangt dat je de partijstandpunten verwerkt en als college ben je aan de ene kant wel een team, maar toch is het anders dan werken met collega’s zoals in het bedrijfsleven of in een team.

Voor je het weet ben je aan het reageren op wat anderen van je willen. 

 

Je voelt de druk om resultaten te laten zien en je nam je voor om ècht het verschil te maken. Maar er komt veel werk op je af, veel mensen willen wat van je. 

Hoe behaal je resultaten in de complexe omgeving? Hoe blijf je in verbinding met je achterban? Hoe motiveer je de ambtelijke organisatie om samen mooie projecten en plannen te realiseren? Maar vooral; hoe blijf je jezelf in deze drukke, uitdagende baan en hoe hou je plezier in het besturen terwijl je ook nog tijd hebt voor je gezin, familie en vrienden?

Mensen in jouw omgeving zien je als succesvol bestuurder, maar je mist iemand die jouw uitdagingen kent en je adviseert hoe je nog sterker en krachtiger wordt als bestuurder.

 

 

 

 

 

 

Politiek Leiderschap Programma

……. is een exclusieve 1-op-1 coaching waarbij je mijn persoonlijke  coaching krijgt.

 

Het Politiek Leiderschap Programma is niet geschikt voor alle bestuurders. Het is bedoeld voor wethouders, gedeputeerden, Ministers en Staatssecretarissen die 100% gecommitteerd zijn om op hun eigen wijze invulling te geven aan Nieuw Leiderschap in de politiek. Ik begeleid en adviseer je in:  

Persoonlijk Leiderschap 

   • Inzicht in wie jij bent en wie jij wilt zijn als bestuurder/politicus
   • Stel jouw visie scherp
   • Verken je eigen waarden en normen
   • Belemmerende overtuigingen ombuigen
   • Wat is persoonlijk leiderschap?

Politieke Strategie

   • Strategisch opereren in politieke omgeving
   • Inzicht in wat je wilt bereiken en hoe dit te doen
   • Vergroten cirkel van invloed
   • Bestuursstijlen: welke zijn er en welke past bij jou?
   • Bestuurlijke en communicatieve focus in dossiers

 Leiderschap in dynamische en complexe omgeving 

   • Inzicht in het speelveld en belangen van partijen
   • Ambtelijk-bestuurlijke-politieke verhoudingen
   • Jouw rol binnen een sterk college
   • Omgaan met weerstand (ook online)

Jouw verhaal als leider

   • Wat is jouw eigen, authentieke verhaal?
   • Hoe breng je jouw verhaal zó dat het bijdraagt aan realiseren van jouw doelstellingen 

Jouw presentatie als leider

  • Relevante zichtbaarheid (sociale) media
  • Inzet van (sociale) media kanalen
  • Communicatie in de organisatie

 

Hoe weet je dat je door Sanneke gecoacht wilt worden?

Je zoekt een onafhankelijk, scherpe adviseur-sparringpartner. 

 • Persoonlijke aanpak. Waarderend en confronterend. Ik vertel je niet wat je wilt horen, maar wat je nodig hebt
 • Ervaring in de politieke arena, Lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland.
 • Winnende verkiezingscampagnes. Vraag me naar resultaten. Ik had ruim drieduizendend voorkeurstemmen en hielp andere kandidaten met verkiezingswinst.
 • Je wilt meer dan zichtbaar zijn. Communicatieadvies is overal beschikbaar, maar wie vertaalt jouw verhaal in een strategie en wie maakt voor jou de slag van zichtbaarheid naar relevante communicatie? Zodat het inwoners en je achterban je zien zoals jij gezien wilt worden.
 • Strateeg Als strateeg werk ik met strategiesessies en coach ik met een scherpe agenda. Geen algemene adviezen en “succes ermee!” dus.
 • Onafhankelijk. Je hebt je eigen sparringpartner, spiegel, en spindoctor in één.
 • Ik houd jou accountable, en zet samen met jou de strategie uit. Als coach neem ik mijn rol serieus.

 

Ervaringen

“Door de selectiecommissie, kreeg ik een lage plaats op de lijst toegewezen. Ik vond dat ik een hogere plek had verdiend, na jarenlange inzet voor de partij. Door een slimme aanpak, een goede presentatie, heb ik de leden van mijn partij overtuigd mij een plek hoger op de lijst te zetten. Het was even spannend, maar ik kreeg plek 3 en zit nu met veel plezier in de gemeenteraad”

Nicole - raadslid middelgrote gemeente

“Jarenlang ervaring in het internationale bedrijfsleven, maar de politiek was nieuw voor mij. Met Sanneke heb ik stap voor stap gewerkt aan mijn verhaal, heb focus bepaald op de onderwerpen waar ik me voor ga inzetten en door Sanneke haar coaching en adviezen, heeft dit me veel (inwerk)tijd bespaard en kon ik snel effectief zijn”

Sara - raadslid grote gemeente

“Sanneke hielp me als wethouder om focus aan te brengen in mijn complexe dossiers. Al heb ik al veel bestuurlijke ervaring, het was fijn een politiek-sensitieve adviseur te hebben, die me zowel bestuurlijk, communicatief als persoonlijk sterker maakte. “

A.v.K. - wethouder middelgrote gemeente

“De politiek was een volledig nieuwe wereld voor me. Met een 1-persoonsfractie is het voor mij een grote sprong in het diepe om resultaten te behalen, een team aan te sturen, terwijl het uiteindelijk allemaal op mij -al jong, nieuw Statenlid- terecht komt. Sanneke hielp me met overzicht krijgen, mijn stukken sneller te lezen, mijn rol als oppositielid in te vullen op een manier die bij me past, waardoor ik èn sneller een goed Statenlid werd èn meer tijd had voor mijn gezin”

Arief - Statenlid

Waar bevindt jij je in de politiek-bestuurlijke loopbaan?

Politieke loopbanen lopen zelden in een rechte lijn en bestaan uit verschillende fases. In welke fase je je ook bevindt, of je net start of al jarenlang ervaring hebt – iedere fase kent z’n eigen problemen. Voor iedere fase hebben wij ook oplossingen. 

 Voor politieke kandidaten voor de gemeenteraad, Provinciale Staten, Tweede Kamer en het Europees Parlement, bieden wij campagne-advies: van strategie tot gestructureerde en effectieve aanpak om verkiezingen te winnen.

Voor nieuwe en ervaren bestuurders, bieden wij het Politiek Leiderschap Programma aan. Exclusieve coaching om jouw te helpen je ambities te realiseren.

 Boek hier je gratis strategiesessie en ontdek hoe jij je bestuurlijke ambities kunt realiseren door sterk politiek en persoonlijk leiderschap.

Sterk politiek leiderschap op jouw eigen, authentieke manier?