Politieke strategie en marketing

Verkiezingen en campagnes
Fracties en partijenKandidaten en politici

Maak werk van je politieke ambities

Partij of persoonlijke campagnestrateeg nodig?

Consultancy voor kandidaten en politici

Campagnes en verkiezingen 

Is een partij- of persoonlijke campagnestrateeg iets voor jou? 

 

  • Kun je in minder dan 20 seconden uitleggen aan iemand waarom jij die ene baan wilt en waarom je je verkiesbaar stelt?
  • Weet je van jouw achterban: hun politieke voorkeuren, geslacht, ethnicitieteit, culturele achtergrond, de grootste werkgevers en de laatste cijfers over waar jouw kiezers van wakker liggen?
  • Heb je de namen, emailadressen en telefoonnummer van de eerste 30 mensen die je gaat vragen om een financiele bijdrage voor je campagne?
  • Heb je een gedetailleerd campagne budget zodat je weet waar je het aan gaat uitgeven? Aan mensen, TV, Radio, social media advertenties en persoonlijke emails?
  • Heb je de namen van de journalisten die over jouw kandidatuur gaan schrijven?
  • Heb je een website die duidelijk weergeeft waarom je je verkiesbaar stelt, wat je gaat doen als je gaat winnen, jouw biografie en met goede foto’s?
  • Heb je een fundraising plan en een budgettering/verwaching wat je verwacht op te halen per maand?

 

Consultancy voor kandidaten en partijen

 Politieke campagne consultancy services die wij bieden:

 

Message Development (jouw boodschap / verhaal)

 

Onderdelen van jouw message (boodschap, verhaal) omvatten je biografie, jouw verhaal, issue positionering en wat je kiest om over je tegenstanders te zeggen. Ik help je met een heldere  en passende campagne boodschap, je standpunten en help je om je boodschap te laten landen bij verschillende kiezers(groepen). Dit is de belangrijkste taak in een politieke campagne.

 

Politieke campagne Fundraising

 

Er zijn vijf bronnen voor het verkrijgen van geld voor een politieke campagne en verschillende manieren om om het geld te vragen. Ik help je met een fundraising strategie om zeker te zijn dat je genoeg geld hebt voor je campagne. Ik help je met het identificeren van de mensen en organisaties waarbij het meeste kans maakt op financiele steun. Ik help je HOE je om het geld vraagt en met de implementatie van het fundraising plan.

 

Politieke campagne Slogans

 

Gebruik makend van de kennis over jouw kiezers, jezelf en de politieke realiteit, help ik je met een passende slogan waarmee je opvalt bij kiezers en blijft hangen tot verkiezingsdag. 

 

Politiek campagne Budget

 

Zonder een budget, kan er geen campagnestrategie zijn. Ik help je met het opstellen van een budget, gebaseerd op eerdere ervaringen en zorg dat je binnen je budget blijft.

 

Politieke campagne advertentie strategie

 

Hoe zorg je dat je boodschap bij je kiezer terecht komt? Welke mogelijkheden zijn er voor betaalde advertenties zijn? Hoe adverteer je het best op social media? Ik help je met een mix van social media, TV, YouTube, radio, telefoon, kranten en het internet om je kiezers te bereiken (’targeten’).

 

Content Marketing

 

Content marketing is niet meer weg te denken uit marketingplannen in het bedrijfsleven. Politieke campagnes kunnen hier (nog) meer gebruik van maken. Ik help je bij het opstellen van een content strategie. Die aanspreekt en binnen jouw campagne past. 

 

Politieke campagne free publicity strategie 

 

Ik help je met je interviews met journalisten voor radio, TV en kranten, met debatten, persconferenties en fotomomenten. Door een goede voorbereiding kun je met zelfvertrouwen je boodschap vertellen en delen.

loopbaan, campagnes & coaching 

Vrijblijvend sparren?

Geen enkele campagne is hetzelfde. Of je nou op zoek bent naar je persoonlijke profilering als bestuurder, je een permanente campagne, een verkiezingscampagne of juist een interne campagne wenst om bijvoorbeeld Tweede Kamerlid te worden, plan vrijblijvend een intakegesprek in van 30 minuten. Samen kijken we hoe we jouw ambitie waar maken.

AMbitie waarmaken

Voor wie campagnes ontwikkelen

Of je al jarenlang politiek actief bent of dat je verkent de politiek iets voor jou is. Bij PolitiekSucces ben je aan het juiste adres om jou verder te helpen.

Ruim vijftien jaar politieke en campagne ervaring zetten wij in om te zorgen dat jij het beste uit jezelf kan halen. In permanente en verkiezingscampagnes.

politieke talenten

ervaren bestuurders

lokale partijen

landelijke partijen

Contact

1 + 3 =