Uitgeverij Haystack koos Sanneke Nulkes als onze ‘schrijver van de maand’ februari. Ze stelden haar drie vragen.

Wat was voor jou het belangrijkst in het schrijfproces? 

Met de flow meegaan. Voelen wanneer er inspiratie was en wanneer niet. Met mijn missie voor ogen, het boek laten ontstaan zonder teveel vast te houden aan één uitkomst. Door mooie gesprekken, nieuwe invalshoeken en goede begeleiding en planning vanuit Uitgeverij Haystack viel alles op z’n plek. 

Je boek is nu een paar maanden uit; wat heeft het je tot nu toe gebracht?

Veel nieuwe energie! Door inspirerende ontmoetingen met nieuwe mensen die in mijn missie – meer diversiteit en inclusiviteit in de politiek – geloven en zich hier zelf ook voor inzetten. Binnen drie maanden na de publicatie heb ik ruim honderd kandidaten online getraind voor hun verkiezingscampagne. Ook leverde het me nieuwe klanten op, die ik heb mogen adviseren met bijvoorbeeld de eerste stap in de politiek, hun persoonlijke verhaal of een hogere plek op de kandidatenlijst. Ik vind het vooral mooi om te zien dat ze met meer zelfvertrouwen hun eigen ambitie waarmaken.

Heb je een schrijf- of promotietip voor nieuwe auteurs?

Wacht niet langer en schrijf jouw boek! Doe waar je zelf goed in bent en laat anderen je inspireren, aanvullen en helpen met zaken waar zij goed in zijn. Denk aan het inzetten van je (online) netwerk voor het vragen om proeflezers of interviews en geef het team van Haystack de ruimte om hun talenten in te zetten, dan kan het niet anders dan een succes worden!

Ik bestel het boek!